Inici Actualitat Els Ajuntaments aposten per un mobiliari urbà funcional i sostenible

18/03/2020

Comunicat oficial coronavirus (COVID-19)

Seguint les indicacions aprovades el 14 de març de 2020 pel Consell de Ministres en el Reial ...

02/01/2020

Campament d'hivern Automower® 2020

La temporada primavera-estiu 2019 s'ha acabat i el teu estimat robot tallagespa Automower® ...

 

Els Ajuntaments aposten per un mobiliari urbà funcional i sostenible

08/09/2017

L'objectiu principal de la majoria dels espais públics dels nostres pobles i ciutats és que el seu mobiliari urbà sigui còmode, funcional, agradable i sostenible.

En els darrers anys el mobiliari urbà es dissenyava per complir funcions específiques. Però amb l'aparició de nous materials i necessitats cada vegada més particulars, el concepte de sostenibilitat ha potenciat l'entrada de nous elements urbans per tal de preservar les bones condicions urbanes i la qualitat de vida dels ciutadans.Avui dia, aquest nou concepte ha guanyat terreny a les vies públiques dels nostres pobles i ciutats, instal·lant una gran varietat d'elements urbans amb finalitats molt diverses. Cada element compleix unes característiques particulars en relació a la seva funcionalitat, disseny, manteniment, solidesa, construcció i sostenibilitat.Molts Ajuntaments ja han apostat per un mobiliari funcional i sostenible. Descobreix alguns exemples:


Tanques de fusta a parcs i jardins de Girona

tanca anglesa de fusta tractada
Tanques de fusta tractada als parcs i jardins de Girona adequades a cada espai. La seva alta resistència a la intempèri fa d'elles un material perfecte per a les instal·lacions municipals.


Tanques de fusta tractada de l’Ajuntament de Vilafant (Alt Empordà)

Tanca de fusta tractada Mod. Domeine
Tanques de fusta tractada del model Domaine. Les tanques, de pi tractat a l'autoclau, es destinen a obtenir múltiples combinacions de disseny i construcció.


Ocultació de contenidors de l’Ajuntament de Camallera (Alt Empordà)

Ocultació de fusta tractada per contenidors
Davant la gran conscienciació sobre la necessitat de reciclar, les administracions públiques han fet un esforç considerable a l'hora d'aplicar els contenidors diferenciats. L'ocultació d'aquestes illes de reciclatge amb fusta tractada ha contribuït a la millora del paisatge i el medi ambient.

Accions del document